Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13

Προβατίνα Βραστή - Πειραιώτικη παραδοσιακή συνταγή



Μια πολύ καλή συνταγή για μετά το γήπεδο, στρώνει στομάχι και λαιμό

Υλικά για 2 - 4 (άτομα)

2 kg προβατίνα με κόκαλο σε μερίδες
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
2/4 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι – πιπέρι
• χυμό από 2 λεμόνια και 4ml bacardi

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και νεροβράζουμε την προβατίνα, ξαφρίζοντας σταδιακά, για μια ώρα περίπου. Στη συνέχεια τοποθετούμε την προβατίνα σε μια πιατέλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε στη συνέχεια την προβατίνα, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε 4 ποτήρια νερού στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 2-4 ώρες προσθέτοντας αν χρειαστεί σταδιακά νερό. Πριν σβήσουμε το φαγητό το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σημείωση:

Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε διάφορα λαχανικά, όπως καρότα, κολοκυθάκια, πατάτες, σέλινο ή να τα βράσετε χώρια και να συνοδέψετε το φαγητό. Προσοχή την τρώμε αργά και για 90 λεπτά και διαβάζουμε τα προβατοσέλιδα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: